Lækkert brød – glutenfrit og vegansk

Lækkert brød – glutenfrit og vegansk

Der findes mange opskrifter derude på glutenfrit brød. I dag har vi bagt havrebrød og squashboller, som er nogle af mine favorit-brødopskrifter. Både fordi de er enkle og nemme at lave og fordi de er noget af det sundeste man kan få, når det handler om brød.

Havrebrødet er udviklet af Anika Søndergaard Rodam og man kan købe opskriften ved at skrive til Anika på Facebook : Den medicinske seer – Vegansk og glutenfri E-bøger og opskrifter.

Squashbollerne er udviklet af Pil Porsborg og indeholder (næsten) kun grøntsager men har alligevel konsistens som brød. Det er ret godt gået ! Opskriften findes i Pil og Cellinas E-bog Efterårsglad AW-mad og kan købes ved at henvende sig i deres Facebookgruppe : MedicalMedium E-bog Cellina og Pil. I den oprindelige opskrift er der brugt havremel. Jeg erstatter en del af havren med cassavamel. Det fungerer godt og fedtprocenten kommer yderligere ned, da cassava er helt fedtfrit. Havre har en fedtprocent på omkring 6.

Når man minimerer fedtindtag, giver man fordøjelsen og leveren en pause og kroppen får mulighed for at rense ud. Leveren kan kun udrense, når den ikke samtidig skal fordøje. Da fedt tager meget lang tid at fordøje er det en god idé at vente med at indtage fedt til sent på dagen, så kroppen får længst mulig tid til at udrense.