Inspiration

Home » Inspiration

 

Er du i tvivl om det vil nytte noget at ændre din kost ?
Tænker du, at det vel ikke kan have SÅ stor betydning for dit helbred, hvad du spiser ?
Lyder det bare ”for godt til at være sandt”, at man kan spise sig rask ?
Har du en indre stemme, der fortæller dig : ”At kunne få det bedre ved at ændre kosten, det sker kun for andre” ?

Jeg har samlet lidt inspiration til at dykke mere ned i kostens fantastiske verden, og alle de muligheder det giver.

Holistisk behandling med fokus på helbredende kost

 • www.paracelsus.com
  Holistisk klinik i Schweiz. Vegansk og glutenfri kost, naturlig afgiftning og boost til alle kroppens organer via infusioner, manuelle terapier, tandpleje mm.
 • www.hippocratesinst.org
  Helsecenter i Florida. Raw food, teknikker til afslapning, traumeterapi mm.
 • www.gerson.org
  Naturlig helbredelse. Vegansk mad, juice, naturlige tilskud mm. Klinikker i Ungarn og Mexico.
 • www.internationalschoolofdetoxification.com
  Uddannelse grundlagt af Dr.Robert Morse N.D.
  Nyre/lymfe-filtrering, raw food, udrensning, urter, irisanalyse.
 • www.medicalmedium.com
  Bøger, blog, podcasts, videoer. Helbredelse, udrensning, styrkelse af immunforsvaret gennem juice, frugt, bær, grønt, urter og naturlige tilskud. Beskrivelse af årsager til de fleste symptomer.
 • www.flytlie.com
  Holistisk lægeklinik – årsagsbehandling, cancerbehandling, livsstilssygdomme. Kropsterapi, kostvejledning og tandpleje

Kostændringer/resultater

Jeg har i perioder forsøgt mig med at undlade gluten, sukker, mælkeprodukter, æg m.v. Med information om fordøjelsen og inspiration til alternative spisevaner, føler jeg, at jeg nu i højere grad kan efterleve min krops behov, men på en måde, hvor jeg ikke føler mig presset til at omlægge mit liv fuldstændigt. Jeg oplever bl.a., at jeg er mere energi-rig, når jeg undlader hvidt brød og raffineret sukker, og jeg har mindre bøvl med fordøjelsen, når jeg undgår mælkeprodukter og æg.

Helena Sommer Christiansen, 22 år

Irritabel tyktarm (IBS) og knude på skjoldbruskkirtlen

Jeg har haft irriteret tyktarm (IBS) i næsten 30 år. Fra jeg var ganske ung havde jeg store problemer med at spise krydderier (peber, kanel, paprika, karry etc.), røget og fed mad, en del rå mad, peberfrugt, chili mm. Kom jeg uforvarende til at spise en lille smule af disse ting, gik min mave helt i stykker, og jeg var syg i en uge, hvor jeg måtte spise skånekost, for så langsomt at indføre almindelig mad igen. Jeg døjede ofte med forstoppelse, med ”bloating” osv. Jeg blev dårlig, træt og syg af den mindste stress, og det jeg dengang troede var ”forkert” mad.

For 3 år siden begyndte jeg at læse og følge Den medicinske seer’s (Anthony William = AW) anvisninger. Der er visse fødevarer han anbefaler, at man ikke spiser, og efter ½ år med udtrapning af nogo’s og et halvt år på 100 % AW-kost samt nogle af hans anbefalede kure, opdagede jeg, at jeg kunne tåle cayennepeber. Altså jeg fik bare lyst til at prøve og da det gik, ville min lyst til al den mad, jeg tidligere blev så syg af, ingen ende tage. Jeg rå-spiste af alle de krydderier og lækkerier, jeg ikke havde kunnet tåle, siden jeg var 25 år. Alt det jeg ikke havde kunnet spise og måtte nøjes med at dufte til, på mine mange rejser til Indien, kunne jeg pludselig tåle. Det var fantastisk!!!

Et nyt liv er det at kunne spise indisk mad som f.eks. dahl. Eller mexicansk mad. Osv. JEG NYDER DET!

Hovedsynderen, er jeg sikker på, er gluten. Dernæst tror jeg, at hovedhealeren, sammen med at have elimineret nogo’s totalt, er den daglige portion bladsellerijuice.

For 6 år siden fik jeg en knude på skjoldbruskkirtlen. Den var på 2,5 cm i diameter. Efter jeg begyndte på AW kosten er den blevet væsentligt formindsket! Knuden er ikke væk, men så godt som. Den er på størrelse med en lille ært nu – nogle dage kan jeg slet ikke mærke den. Jeg tænker, at den forsvinder helt. Imod lægernes anbefaling (den var ikke ondartet) valgte jeg ikke at få den fjernet. De fjerner jo også en hel del af kirtlen…

Den medicinske seers anvisninger virker, kan jeg kun sige. Jeg er så taknemmelig, og jeg kommer aldrig til at spise gluten eller slippe AW helt igen.

Vil du vide mere om, hvordan min datter og jeg lever med denne livsstil, kan du anmode om medlemskab i denne gruppe:

https://www.facebook.com/groups/126670119569453

Kærligst Cellina

Som 16 årig ændrede jeg pga psoriasis min kost til vegetarisk med mange flere grøntsager og stort set ingen fabrikslavet mad, slik, sodavand. Udover at jeg fik mere energi og færre bumser, oplevede jeg, at kosten kunne holde min psoriasis helt nede.

Men da jeg senere fik problemer med tungmetaller og kroniske virusinfektioner var min daværende vegetariske kost med kun lidt frugt og meget korn, langt fra tilstrækkelig til at hjælpe på kronisk træthed, neurologiske symptomer, fordøjelsesproblemer, vægttab og hjerneinflammation.

Pga kritisk vægttab skiftede jeg til en kost fyldt med animalsk protein og fedt og alle mine symptomer blev kraftigt forværret. Selv min psoriasis, som jeg stort set ikke havde mærket noget til siden jeg var 16 år, blussede kraftigt op igen. Der gik flere år før det gik op for mig, at jeg faktisk godt kunne spise en plantebaseret kost uden at tabe mig, og det også ville hjælpe på min symptomer.

I 2016 læste jeg ”Den medicinske seer” og blev begejstret over endelig at møde en, der kunne beskrive og forklare de symptomer jeg havde døjet med i flere årtier.

Jeg følte mig dog ikke 100% klar til at skifte over til den kost han anbefaler, da både æg og mejeriprodukter stadig var en del af min daglige kost på det tidspunkt.  Men efter et stykke tid, gav jeg det et forsøg, da det gik op for mig, at det muligvis kunne hjælpe mig.

Allerede et par uger efter jeg helt havde sluppet mejeriprodukter og æg, fik jeg meget mere energi og mindre inflammation. Og over tid er rigtig meget blevet meget bedre:

 • Jeg har sluppet mine menstruationssmerter
 • Min mave er faldet til ro, og jeg har meget mere velvære og lethed i den
 • Jeg er stoppet med mavesyre tilskud og enzym kapsler og fordøjer bedre end før
 • Jeg kæmper ikke længere for at holde min vægt. Den er stabil og ligger hvor den skal.
 • Mit nervesystem er faldet mere til ro
 • Min uro og angst i bestemte situationer og kroniske stress er forsvundet
 • Jeg har mere overskud og min energi er blevet meget mere stabil og rolig.
 • Jeg stoppede de opslidende bølger af adrenalin af fysiske faktorer og som igen og igen efterlod mig helt udmattet, når energien og stresshormonerne var op
 • Min hjerneinflammation er blevet mindre og mine kognitive funktioner bedre
 • Jeg føler generelt mere glæde, indre ro og velvære
 • Jeg er mere kreativ i køkkenet og har fået lyst til at lave nye opskrifter.
 • Den mad jeg spiser nu smager mig bedre end før. Jeg føler ingen afsavn i forhold til de ting jeg ikke spiser.
 • Min hud har også fået det meget bedre især over tid.
 • Jeg har fået flere kommentarer fra både folk jeg kender og ikke kender, at jeg har glød i huden og glimt i øjet, og i det hele taget ser frisk ud. Flere bliver overraskede, når de hører min alder.

Josefine Hentze

Christas historie:

Jeg havde slidgigt og ondt i hofterne. Jeg kunne ikke forlige mig med bare at acceptere at leve med smerterne. Derfor begyndte jeg at drikke citronvand og sellerijuice hver morgen efter Den medicinske Seer, Anthony Williams anvisninger, hvilket fuldstændig tog smerterne. Men jeg blev ramt af overgangsalder-symptomer : dårlig nattesøvn, svedeture, ømhed, svært ved at fokusere og ondt i maven om morgenen. Så jeg begyndte at tage zink og B12 og drikke en smoothie hver morgen med bl.a. spirulina og dulse, der er tungmetaludrensende. Det alene har fjernet alle mine symptomer, og jeg føler mig så frisk, stærk og sund nu. Jeg har også fået regelmæssig menstruation og flot tandkød og hårde negle efter mine ændringer i kost og tilskud, og jeg ændrer lige så stille flere kostvaner til det bedre. Jeg er utroligt taknemmelig over at være frisk og rask og at vågne op hver morgen og føle mig frisk og udhvilet. Jeg kan også mærke at healing, som jeg arbejder med, og lange gåture i naturen hjælpen kroppen til bedre at optage vitaminer og mineraler.

 

 

Mine klienter

Hej Anne,
Blot en lille hilsen fra Skanderborg. Min gigt er væk, jeg har det rigtig godt og spiser masser af grønt, lidt kylling og fisk. Min rheumatolog siger mine ”tal” er perfekte, at der ikke er indikation for at jeg har leddegigt mere (!!!!) It´s a miracle 🤩 💪 ❤ 👏 Så en stor tak for inspiration og din store viden 🙂

Kh Anette Buonaventzen

Film, opskrifter og livsstil

Basis kostråd

Jeg har samlet en lille oversigt over nogle af de fødevarer, det kan være en god idé at undgå. Især hvis du har symptomer, mangler energi eller vil forebygge sygdom. Så du kan komme igang med det samme med at ændre din kost til det bedre !

 • Gluten: findes i hvede, byg og rug. Couscous og bulgur er lavet på hvede. Gluten kan være problematisk, hvis du har fordøjelsesproblemer, har tågehjerne, koncentrationsbesvær, uro i kroppen, har brug for at sove meget, har smerter, hævelser eller væske i kroppen og/eller autoimmune lidelser.
 • Mælkeprodukter: det er mælk, ost, fløde, smør, valleproteinplver, kefir, yoghurt, fåremælk, gedeost, skyr, creme fraiche mm.
  Disse produkter kan være problematiske ved allergier, allergiske reaktioner, småbørn med øreproblemer, fordøjelsesproblemer, gentagende infektioner, bihulebetændelse, slimdannelse mm.
 • Æg: undgå æg, hvis du har nogen form for virus i kroppen, svamp, hormonforstyrrelser, kræft.
 • Svinekød: er problematisk, fordi svinefedt fortykker blodet. Skal især undgås ved hjerte/karsygdomme, bugspytkirtelbetændelse, diabetes og leverproblemer.
 • Tunfisk og andre store fisk: indeholder store mængder af kviksølv, da fiskene p.g.a. deres størrelse ligger højt i havets fødekæde. Kviksølv akkumuleres i de store fisk, da de spiser mange af de små fisk. Kviksølv er særdeles skadeligt og svært at udrense, da det gemmer sig dybt i kroppens væv. Det medvirker til udvikling af autisme, ADHD, omtågethed, Parkinsons, hukommelsestab, omtågethed, bipolar lidelse og Alzheimers. Sammen med andre tungmetaller giver kviksølv også næring til patogener som EBV-virus, der er ansvarlig for en række lidelser, bl.a. autoimmunsygdomme.
 • Sukker: trækker vitaminer og mineraler ud af kroppen, belaster alle organer, skaber et surt miljø i kroppen, hvor sygdomsfremkaldende bakterier og kræftceller trives.

Hvad er sund ernæring ?

Med tiden er vores viden om mad og ernæring blevet større og større. Vi ved at kroppen har brug for protein, fedt, kulhydrater, vitaminer og mineraler for at fungere og være sund. Senest har videnskaben opdaget phytostofferne i planter, der har stor betydning for sunde celler og et stærkt immunforsvar. Planterne har altså en helt særlig rolle i at beskytte kroppen fra patogener, de sygdomsfremkaldende organismer, der kan gøre os syge. Mange slags frugt og grøntsager har desuden en udrensende effekt i kroppen.

Det er blevet sådan i vores tid med pesticider, giftige tungmetaller, opløsningsmidler, fungicider, ftalater, parabener, brommerede flammehæmmere, tilsætningstoffer i mad, benzindampe mm., at selvom vi spiser en sund, balanceret kost med gode råvarer, fuldkorn, magert kød osv. kan vi ikke regne med at forblive raske. Vi er lige fra fosterstadiet udsat for giftstoffer, der overføres fra mor til baby.

Vi vokser op med en konstant belastning og leverens arbejde belastes yderligere af dårlig, fedtholdig mad, sukker, alkohol, kaffe mm.Leveren har stor kapacitet til at rense ud. Men den har også en grænse for, hvad den kan klare. Derfor er udrensning af de mange giftige stoffer og udeladelse af belastende fødevarer og drikkevarer en vigtig del af sund ernæring.

Sundt vægttab

Når leveren ikke kan følge med længere, får den ikke renset tilstrækkeligt ud. De giftstoffer, der skulle have været neutraliseret i leveren og udskilt gennem tarmen, oplagres i stedet i kroppens fedtceller. Jo mere træg leveren bliver pga overarbejde, jo mindre fedt kan den også udskille, og fedtet oplagres i fedtceller i stedet for at blive udskilt. Det giver vægtøgning.

Når man taber sig, vil giftstofferne frigives fra fedtcellerne og cirkulere i kroppen. Ved et vægttab er det derfor vigtigt at spise rigeligt af de frugter og grøntsager, der har udrensende egenskaber og som giver leveren mulighed for at fungere optimalt. Derved kan giftstofferne blive ført sikkert ud af kroppen, så de ikke ender i hjernen eller organerne.

Et sundt vægttab handler om at få tilstrækkeligt med phytostoffer fra planterne, samtidig med at påvirkning fra giftstoffer minimeres. Et sundt vægttab handler selvfølgelig også om at få tilstrækkeligt med brændstof til cellerne (glucose), vitaminer, mineraler og sunde fedtsyrer, så leveren fungerer optimalt og kroppens celler får de byggesten, de har brug for til at opretholde et sundt skelet, muskelsystem, nervesystem, hormonsystem, lymfesystem, tarmsystem og immunforsvar.