Ikke kronisk – min historie

Home » Ikke kronisk – min historie

Jeg blev ramt af svær gigtsygdom i 2011. Diagnosen var Morbus Bechterew (rygsøjlegigt). I årene op til det første udbrud af hævelse og inflammation i mine fødder havde jeg tiltagende nældefeberanfald med store kløende blærer over hele kroppen, akutte mavesmerter med diarré, opkastninger og besvimelse. Lægerne havde inden forklaring.

Over 1 1⁄2 år tiltog mine symptomer. Jeg havde store hævelser i fødderne, kunne knapt gå og havde til sidst så store smerter i næsten hele kroppen, at jeg ikke kunne bevæge mig og dårligt trække vejret. Jeg var lige flyttet sammen med min kæreste og skulle starte en ny familie med ham og min 5-årige søn. Fremtiden så mildest talt ikke lys ud.

En livstidsdom ?

Det var utroligt hårdt at få en “livstidsdom”. Jeg var 41 år og fik at vide, at jeg skulle tage stærk kemo-lignende medicin resten af mit liv. Medicin, der kunne ødelægge mit immunforsvar og min lever, og give en lang række af andre bivirkninger. Kun i bedste fald ville det holde mig fra at blive en krøbling. Der var ingen garantier, jeg kunne ikke helbredes fra min sygdom, der var kronisk. Kun muligvis ville jeg kunne holde symptomerne nogenlunde nede på længere sigt. Det var reumatologens vurdering.

En naturlig vej til helbredelse

Jeg valgte at sige nej tak til medicinen. Jeg gik mine egne veje, da min intuition fortalte mig, at der MÅTTE være en naturlig vej til helbredelse. Så jeg stolede på naturens fantastiske kræfter, kroppens selvhelbredende evner og planternes helende egenskaber. Efter at have søgt længe og forgæves efter nogle, der havde helbredt gigt, fandt jeg endelig en vej. En bog, der faldt ned fra reolen i hovedet på mig og et besøg indenfor samme uge hos en antroposofisk læge. Bogen og lægen sagde det samme. Der var helt bestemte ting i min kost jeg skulle udelade, så ville jeg få det bedre. Det lød ”for godt til at være sandt”, men når jeg nu havde hørt det 2 gange indenfor samme uge, så var der måske noget om det ? – og hvad var der egentlig at tabe ved at prøve det ?

Starten på min nye rejse

Jeg ændrede min kost radikalt fra den ene dag til den anden, og efter blot 3 uger havde jeg 80% mindre smerter og mine elefantstore, hævede fødder begyndte at svinde ind. Det var et mirakel ! Det blev starten på min nye rejse, hvor jeg begyndte at lære om helbredelse gennem kost, naturlige kosttilskud, urter, afgiftning, mentale og psykologiske aspekter af sundhed.

Undervejs uddannede jeg mig til kostvejleder på Kostakademiet med nogle af landets førende ernæringsterapeuter og lærere indenfor Funktional Medicine, og i dag arbejder jeg som kostvejleder ved siden af mit andet erhverv som free-lance cellist i forskellige ensembler og symfoniorkestre.

Jeg har prøvet mange forskellige kostretninger og naturlige behandlinger/holistiske behandlere på egen krop og fået mange erfaringer på den måde. Et 2-ugers ophold på Paracelsus Clinic i Schweiz var særligt inspirerende. Klinikkens holistiske tilgang til sygdom og helbredelse, diagnostiske og terapeutiske metoder og kostanbefalinger er i en liga for sig, og patienter kommer dertil fra hele verden.

Helbredelse af en “uhelbredelig” sygdom

Gennem mine erfaringer om helbredelse på egen krop, talrige beretninger fra mennesker, der ligesom jeg ændrede deres kost, og fik det bedre, kurser/møder om naturlig helbredelse med læger, natur-medicinere og healere, betvivler jeg i dag kraftigt tesen om, at der findes kroniske/uhelbredelige sygdomme. Den rigtige kost og afgiftning af kroppen er en fuldstændig afgørende faktor for vores helbred og kan vende et kronisk symptombillede og helbrede kroppen.

I dag er jeg lykkelig for, at jeg takkede nej til livslang medicin og den dårlige spiral, det kunne have fastholdt mig i. Selvom det undervejs har været hårdt og skræmmende selv at skulle tage ansvaret for mit helbred. Men jeg har helbredt en “uhelbredelig” sygdom og i tillæg helbredt høfeber, nældefeber- og maveanfald, tilbagevendende lange halsinfektioner, svampeinfektion, vorter, prædiabetes, eksem og træthed ! I tilgift har jeg fået mere energi end nogensinde før.

“Kronisk” er blevet til “ikke kronisk”.