Konsultation

Home » Konsultation

HVORDAN JEG KAN HJÆLPE DIG

Kæmper du med dit helbred ? Vil du gerne leve sundere men ved ikke hvordan du skal gribe det an? Eller vil du generelt bare gerne have mere energi og større livskvalitet ?

For at jeg bedst kan hjælpe dig, skal du inden 1. konsultation beskrive dine symptomer, din livssituation, din helbredshistorie, hvilken medicin du evt. tager, og hvad du spiser/drikker.

Vi gennemgår dine kostvaner, livsstil og symptomer. Derefter kan jeg vejlede dig i, hvilken mad og hvilke kosttilskud der heler, helbreder, udrenser kroppen for giftstoffer, virus og bakterier og genopretter livskraft og et stærkt immunforsvar, hormon- og nervesystem.

Vi taler også om, hvordan du bedst kan lave kostændringer, der passer til lige netop dig, og hvordan det bliver en god proces.

  • Føler du dig oppustet eller har andre fordøjelsesgener ?
  • Har du ofte hovedpine eller tilbagevendende infektioner ?
  • Plages du af allergier eller eksem ?
  • Har du fået en diagnose hos lægen ?
  • Kan du ikke slippe af med overvægt ?
  • Mangler du energi eller har uforklarlige smerter ?
  • Er du nedtrykt, deprimeret eller stresset ?
  • Er du ufrivilligt barnløs ?

Kroppen kan udtrykke på utallige måder, at den har brug for hjælp. Når vi har symptomer, er det et tegn på at noget ikke er, som det skal være i kroppen. Det kan være et udtryk for vitaminmangel, at leveren er overvældet, eller at vira holder fest med tungmetaller som partyfood 🙂

Symptomer er ikke noget vi ”bare” må leve med eller blive ved med at slå ned med medicin. Vi kan gøre noget ved dem, så de bliver mindre eller helt forsvinder, når vi giver kroppen den rette næring og støtte.

Jeg arbejder med årsagerne til dine symptomer og med at styrke kroppens selvhelbredende kræfter.

“Lægens essentielle funktion er
at fremme kroppens naturlige og helbredende kræfter”

— Hippocrates (460 – 379 f.Kr.)

Psykologi

Det psykologiske aspekt er vigtigt for en succesfuld kostomlægning, da vi oftest forbinder mad med følelser. Mad kan give os tryghed, trøst, ro osv. Hjernen har tankemønstre, der kan holde os fast i, hvad der er hyggeligt at spise/drikke, hvad der er ”comfort food”, hvad man kan tillade sig at spise, hvad man ikke kan undvære osv. Så en vigtig del af processen med kostomlægning er ofte også at ændre sine tankemønstre.

En dybere forståelse for kroppens mekanismer og den påvirkning forskellige madvarer har på kroppen, er en vigtig hjælp til at slippe gamle vaner og finde glæde ved en sundere kost. Derfor vil jeg give dig indsigt i, hvad der foregår bag kulisserne i din krop og den direkte sammehæng mellem hvad du spiser og dine symptomer.

Mit mål er, at du træder ind i den gode spiral. Men hvad er det ?

Nye og bedre madvaner skaber hurtigt mere overskud og mere energi. Det motiverer dig til at gøre endnu mere godt for dig selv for at få det endnu bedre. Indsigt og forståelse for hvad din krop har brug for, styrker processen, og det bliver nemmere, sjovere og mere enkelt for dig, jo længere tid du er i gang.

Det er den gode spiral.

Hvor lang tid tager det at blive rask ?

Jeg anbefaler et forløb, hvor vi løbende følger op på din helbredstilstand og kostændringerne. For nogle er det nok med 3 konsultationer. For andre med sværere symptomer er der brug for 5 eller flere møder. For de fleste er det motiverende at have en aftale at arbejde hen imod, men nogle mennesker kan også have gavn at blot én konsultation til at komme i gang med helt basale kostændringer, inspiration til opskrifter osv.

Du vælger selv hvor lang tid der skal være mellem møderne. Men jeg anbefaler intervaller på 3 uger i starten for svære symptomer og for mennesker, der ikke er vant til at lave kostændringer.

Nogle mennesker mærker straks forbedringer, når de ændrer deres kost, hos andre tager det mere tid. Hvert helingsforløb er individuelt og afhænger af mange faktorer. Bl.a. hvor gammel man er, hvad man plejer at spise, hvor mange giftstoffer man har i kroppen og er udsat for, om man er stresset, har oplevet traumer osv.

“Ting tager tid”, siger man. En helingsproces sker ikke fra den ene dag til den anden. Så det kan kræve ro, forståelse, tålmodighed og egenomsorg at være i processen. Fælles for de fleste er, at det tager noget tid at blive fortrolig med kostændringer, nye rutiner og vaner.

Hvor lang tid tager konsultationen ?

En konsultation tager 60 minutter. Vi aftaler på forhånd om det skal være en enkelt konsultation eller et forløb. (se mere under ”priser”). Efter konsultation skriver jeg et resumé over de ting vi har gennemgået, som jeg sender på mail sammen med opskrifter, lister over de mest helende fødevarer, og de ting du skal undgå.

Det er også muligt at skrive spørgsmål til mig efterfølgende på mail. Korte, opfølgende spørgsmål hører med til konsultationen og er gratis.

Fortrolighed

De personlige oplysninger, du deler med mig i konsultationen og på mail er fortrolige. Jeg har tavshedspligt på linje med læger og andet sundhedspersonale.