Kanelsnegle

Kanelsnegle

Disse kanelsnegle er ren efterårshygge og selvforkælelse. Spis løs af dem til morgenmad, frokost og aften. De indeholder KUN sunde sager. Kan man lave kanelsnegle, der er snaskede, lidt knasende og med den velkendte duft af kanel MEN uden mel, smør og sukker ? Prøv det og døm selv !

Bund :

500 g kartofler, kogte og skrællede

2 spsk dadel- eller kokossukker

1/2 tsk himalayasalt

1/2 tsk vaniljepulver

Creme :

250 g medjoul dadler uden sten

1 spsk kartoffelmel el. arrowrootpulver

2 spsk kanel

1/2 dl blomkålscreme (kogt, blendet blomkål)

lidt vand

Metode :

Kartoflerne moses sammen med de andre ingredienser til bunden. Det gøres nemmest mens de stadig er varme med en god kartoffelmoser. Mosen samles til en klump og rulles ud mellem 2 stykker bagepapir til en firkant ca 3-4 mm tyk og ca. 36 x 32 cm.

Træk bunden over på en bageplade og fjern det øverste papir. Bag bunden i 25 min. ved 200 gr.

Kanelcremen blendes i en blender eller med stavblender til en tyk klistret masse. Tilføj lidt vand hvis det er meget klistret men pas på ikke at tilføje for meget, så cremen bliver for tynd. Den skal nemt kunne smøres ud på bunden.

Fordel cremen i et tyndt lag på den bagte bund og rul bunden på den lange led. Efterhånden som man ruller løsner man bagepapiret. Rullen skæres i 2 cm tykke skiver, der lægges ned på et nyt stykke bagepapir på bagepladen. Kanelsneglene bages 25 min. Vend dem efter 15 min. og sæt evt. ovnen på varmluft de sidste 5 min. af bagetiden. Det gør sneglene ekstra sprøde.

Sæt kanelsneglene til afkøling på en rist i 15-20 min. inden de fjernes fra bagepapiret.