Vegansk porretærte – fedtfri

Vegansk porretærte – fedtfri

Tærteform 29 cm i diameter beklædt med bagepapir

Bund :

500 g kartofler (ca. 5 store kartofler), skrællede og kogte

150 g søde kartofler (ca. 2 mindre eller en stor), skrællede og kogte

2 tsk løgpulver

1 tsk salt (kan udelades)

 

Fyld :

3 mellemstore porrer, skåret i 1 cm skiver og kogt i 5 min.

 

Creme :

1 kogt kartoffel (100 g)

1/4 let kogt blomkål (200 g)

1/4 tsk muskatnød

1/2 tsk himalayasalt

1 dl kogevand fra kartoflerne

1 spsk arrowroot ( kan udelades men cremen bliver mere stiv med arrowroot)

 

Mos ingredienserne til bunden sammen med en kartoffelmoser. Fordel dejen i tærteformen. Lav tærtekanten ved at skubbe dejen op langs siden med en ske og glat kanten med fugtige fingre. Glat bunden. Bag tærtebunden i 30 min. ved 200 gr. De sidste 10 min. af bagetiden kan man sætte ovnen på varmluft. Det giver en mere sprød bund.

Ingredienserne til cremen blendes til den er glat og uden klumper. Porrerne afdryppes grundigt i en sigte eller si og fordeles på den bagte bund. Cremen hældes over. Tærten sættes i ovnen igen og bages yderligere 25 min. ved 200 gr. varmluft til den er gylden. Køl tærten af så cremen stivner inden den serveres. Når den er lunken, kan den med forsigtighed og støtte fra en bred spatel løftes, så bagepapiret kan fjernes. Eventuelle rester kan lunes den følgende dag.

TIP :

Cremen kan laves op til et par dage i forvejen.

Lav dobbelt portion af cremen. Den kan bruges i gryderetter som erstatning for fløde, som sauce eller kagecreme ( udelad muskatnød og tilsæt i stedet ahornsirup, carob og vanilje ). Eller som creme i kikærtepålæg. Se næste indlæg.