Julepaté med æbler og svesker

Julepaté med æbler og svesker

Juleaften får jeg denne paté med sveskesovs, ribsgelé, rødkålssalat med appelsin og figner og brunede kartofler til. Patéen kan laves raw og blot lunes inden servering, eller den kan bages i ovnen. Begge versioner er lækre. Her er patéen serveret med syltede rødbeder.

 

PATÈ

250 g pastinak

170 g knoldselleri

1 dl hasselnødder

1/2 dl mandelmælk

1 lille rødløg

1 tsk himalayasalt

1 spsk citronsaft

1/2 spsk loppefrøskaller

 

FYLD

2-3 æbler, skåret i tynde skiver

150 g svesker, hakkede

 

Alle ingredienser til patéen blendes i foodprocessor til en homogen masse, og halvdelen lægges i et fad eller en form der er min. 5 cm højt. Fyldet fordeles over bunden og dækkes med resten af patéen. Pynt med hasselnødder eller æblestykker. Hvis patéen skal være raw, sættes den på køl, gerne natten over, og den kan vendes ud af formen ved at skære med en kniv rundt langs kanten og derefter holde et fad eller skærebræt på som låg mens man vender formen med patéen rundt. Skær den evt. i skiver og lun den i ovnen.

Alternativt bages patèen ved 200 gr i 30 min eller til den er gylden. Lad den køle af inden servering, så den bliver fast og man kan skære i den .

 

SYLTEDE RØDBEDER

Kog 600 g rødbeder til de er møre. Lad dem køle lidt ned, tag skindet af og skær dem i skiver. Lagen laves af lige dele ahornsirup og citronsaft, ca. 10 spsk af hver og 1/2 tsk himalayasalt. Skold et sylteglas, læg rødbederne i glasset og hæld lagen over.