Citronkage med bær – no fat, no grain, no sugar !

Citronkage med bær – no fat, no grain, no sugar !

Kan man det ?! Ja, er svaret…… gæsterne spiser med stor nydelse, og ingen kan gætte, hvad kagen er lavet af !

Hvem siger det er kedeligt at være veganer, korn-, fedt- og sukkerfri ! Denne opskrift er inspireret af Soluunashop.dk  e-bøger. Tak for fantastiske idéer og inspiration !

 

Tærtebund:

1/2 kg kartofler (vægt efter de er skrællet og kogt) – ca. 15 mindre kartofler

3 tsk carob

1/2 tsk kanel

1/2 tsk vaniljepulver

1/2 tsk himalayasalt

2 spsk kokossukker

 

Creme :

700 g blomkålsris, frosne

1 dl ahornsirup

2 spsk arrowroot (pilerod)

1 citron, skræl og saft

1/4 tsk gurkemejepulver

 

Glaze :

200 g frossen mango

En smule vand

3 spsk ahornsirup

Saft af 1/2 lime

2 tsk arrowroot

1 spsk vand

 

Friske bær til pynt, evt. blåbær, hindbær eller jordbær.

 

De kogte kartofler moses og blandes med carob, vanilje, kanel, salt og kokossukker. Massen fordeles i en tærteform, ca. 28 cm i diameter, foret med bagepapir, så det danner en jævn bund med sider. Bunden bages ved 200 gr i 25 min.

Imens tøes blomkålsrisene op i en gryde over kraftig varme indtil vandet er fordampet. Rør jævnligt.  det tager omkring 10 min. Kom blomkålsrisene i blenderen sammen med resten af ingredienserne, og blend til massen er glat og cremet. Brug tamperen til at skrabe massen ned fra siderne i starten, indtil det selv kan løbe rundt.

Fyld cremen i den bagte tærtebund og bag det yderligere 25 min.

Tø mangoerne op i en gryde med lidt vand og tilsæt ahornsirup og limesaft. Smag til indtil ønsket sødme og bring det i kog. Imens røres arrowroot ud i vandet i en lille kande. Hæld det i den kogende glaze og rør godt et par minutter indtil glazen begynder at blive tykkere. Tag den af varmen og lad den køle indtil den er næsten stiv men stadig kan hældes ud af gryden.

Dekorer den færdigbagte tærte med glaze og friske bær, og lad den køle helt af før servering. Når tærten er kold kan den nemt tages ud af formen – støt den evt. på undersiden med en spartel –  og bagepapiret kan fjernes.